• +359 2 993 23 02 / +359 2 993 22 41 / +359 898 669 834
  • zjzaedno@abv.bg

И...продължаваме със спорт

poster50x70_print-page-001

На 11 и 12 юни от 10.30 часа в спортния комплекс Зона Б5 (гр. София, ул. „Българска морава“ 2) ще се проведат спортни игри за популяризиране на спорта, като средство за социално включване.
Ще играят както младежи в неравностойно положение– бивши възпитаници на домове за деца, лишени от родителски грижи и младежи в риск, така и млади хора, които са постигнали самостоятелност в живота си – аматьорския футболен сборен състав Тwitter Ритане, Клуба на австрийците в България, както и ученици от Американския колеж.
На 11 юни 2016 ще се проведат мачовете по футбол, а на 12 юни ще се играе плажен волейбол, баскетбол и тенис на маса. Предвидени са награди за най-добрите играчи.
Спортните игри се провеждат с цел превенция на социалното изключване и насърчаване на личностното развитие на младите хора в неравностойно положение. Включването на младежите в спортни дейности не само ги приучава на дисциплина и постоянство, но и придобиват умения за общуване и работа в екип. В спорта те се научават и на „феър плей“ (в превод „честна игра“), което пък е съществено за тяхното персонално развитие.
Спортната проява се организира от Фондация „Конкордия България“ в партньорство с Наблюдавано жилище – район Нови Искър, Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“, Фондация за социална промяна и включване и Клуба на австрийците в България.
Спортните игри са съфинансирани от Програмата за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столичната община и се реализират в подкрепа на инициативата „ София -Европейска столица на спорта – 2018 г.