• +359 2 993 23 02 / +359 2 993 22 41 / +359 884 741 815
  • office@podslon.org

Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” - бюлетин №1

  • Вие сте тук
  • Начало
  • Бюлетин
  • Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” – бюлетин №1

Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” – бюлетин №1

Здравейте скъпи приятели,

Измина месец от прекрасното тържество за учредяването на Kлуб „Приятели ЗАЕДНО”. Искаме, още веднъж, да ви благодарим за подкрепата и да ви зарадваме с досегашния резултат. Към днешна дата, нашият клуб има 159 нови приятели и дарители, присъединили се повреме на кампанията и учредяването на Клуб „Приятели ЗАЕДНО”. Към тях се прибавят и многобройните ни досегашни дарители, частни лица,фирми и доброволци, които продължават да ни подават непрекъснато ръка. Общата сума за началото на тази наша инициатива е 15 900 лв., които вече се използват за текущи нужди на младежите и къщата на Защитено жилище „ЗАЕДНО”.
Припомняме, че целта ни е да съберем поне 2000 приятели, съпричастни към това, което правим и с малки годишни такси да помогнем за финансовата независимост на проекта, възлизаща на 200 000 лв. годишно. Така, че скъпи приятели, работата тепърва започва, надяваме се че ще ни помагате в присъединяването на още много съмишленици към клуба, изпращайки им тези мейли и разяснявайки им каузите, които ни събират.
Още информация за това което се случва с младежите, проекта и новоучредения ни клуб, ще можете да намирате във “Face book” темата „Клуб „Приятели ЗАЕДНО” / Friends TOGETHER Club” и форумите на www.bg-mamma.com .

Следващото събиране на Клуб „Приятели ЗАЕДНО” ще бъде средата на месец септември, а мястото е извесно на всички, с.Гурмазовo, Защитено жилище „ЗАЕДНО”.

Новини около младежите:

По настоящем в къщата на Защитено жилище „ЗАЕДНО” има 3 момичета и 7 момчета. Някои от тях работят, други вече завършват квалификационни курсове. Всички младежи са много амбициозни и с всеки изминат ден се вижда прогреса от работата с тях и самочувствието, което придобиват като членове на нашето общество.
През месец май, имахме в къщата един много щастлив абитуриент, щастлив от това, че празнува заедно с много приятели, щастлив, че се намира в една семейна обстановка. За неговото приятно изкарване и самочувствие отново помогнаха дарители, които осигуриха прекрасните облекла и превоз до събитието.
През следващия месец, юли, трима от младежите ще кандидатстват за да продължат образованието си във висше учебно заведение и в момента се готвят усилено по математика, български език и литература, рисуване, биология.

Настоящи нужди за проекта:

- Финансиране – както на конкретна нужда за някой от младежите,така и за функционирането на къщата.
- Доброволци – всички младежи имат нужда от индивидуална грижа и внимание, от хора които да им покажат и разкажат за живота в семейство, за хубавите неща които ги очакват и за трудностите, които могат да срещнат. Вие може да им помагате както с професионалните си знания и умения, така и с приятелски наставления.
- Учебници и помагала за средното училище( 7-12 клас).

Отново, благодарим на всички вас, приятели, че сме ЗАЕДНО и градим едно по-добро бъдеще за България и нейните деца!

Екипът на Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО”