• +359 2 993 23 02 / +359 2 993 22 41 / +359 884 741 815
  • office@podslon.org

Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” - бюлетин №2

  • Вие сте тук
  • Начало
  • Бюлетин
  • Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” – бюлетин №2

Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО” – бюлетин №2

• Напомняне за членовете на Клуб „Приятели ЗАЕДНО” и тези които искат да се присъединят към него:

На 18 Септември 2009г. ще се състои есенната сбирка на клуба. Тя ще се проведе отново в двора на Защитеното жилище в с.Гурмазово от 18:00ч. Очакваме да доведем нови приятели и бизнес партньори, които да станат членове и да участват с нас в осъществяването на нашите каузи. Отново ще имаме възможността да видим напредъка и общуваме с младежите, да усетим промените, да се запознаем с много нови приятели и да се позабавляваме. Очакваме ви!

• Какво се случи през изминалия месец в къщата на „Защитено жилище ЗАЕДНО”:

- Нашите участници в проекта са Вики, Данаил, Даниела, Иван Димитров, Иван Добрев, Ирена, Пламен, Сашо, Светльо, Мишо.
Всички се грижат усилено и заедно за удобствата в къщата – чистят, приготвят невероятни кулинарни изкушения и участват в общите занимания, като подготовката на теста за шофьорски курс, заниманията по български и литература, математика, посрещат всеки гост с много усмивки и огромно гостоприемство. Продължават обученията на младежите в практическата част на шофьорските курсове. Много от младежите вече имат постоянна работа, поради което свободното им време е доста ограничено и изпълнено предимно с почивка и ангажимент към къщата;

- Въпреки натоварения график, през този месец младежите успяха и да отдъхнат на палатки в Трънския балкан. Заедно с приятели и част от екипа на защитеното жилище те организираха съботно-неделна екскурзия;

- Друго хубаво изживяване и приятни емоции, им донесоха гостуването и вниманието на група белгийски дами, с които в съботния ден младежите приготвиха обяд, садиха рози в добре поддържания от тях двор, танцуваха и се смяха;

- Ако ви се допие освежаваш коктейл в летните горещини от този месец нататък можете да се обръщате към Ирена и Светльо, които успешно издържаха финалния изпит след курса по барманство и получиха своите дипломи. Иренка, Светльо, ЧЕСТИТО!

- От този месец имаме бъдещ студент за предстоящата 2009/2010 учебна година – Иван Димитров. Екипа на Защитено жилище ЗАЕДНО му желае много търпение, винаги да бъде така упорит и да жъне все по-големи успехи както в учението така и в живота!

- Този месец привестваме с Добре дошли при нас! и двама нови члена на екипа на „Защитено жилище ЗАЕДНО”, новия психолог Иван Иванов и новия социален работник Кристина Николова.

- През Юли 2009 настъпва промяна в УС на фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО”, на мястото на Ивет Кънчева, като съпрецедател е Росица Букова.

- На 7ми Юли 2009г. се проведе връчването на наградите „Заедно 2009” за най-добра кампания за набиране на средства на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, където учредяването на нашия клуб „Приятели ЗАЕДНО” и проекта получиха отново признание.